Известие

Collapse
No announcement yet.

диагностика със android

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
    Онзи ден пробвах едно такова. Не можа да се свърже с ЕКУ-то
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
      Онзи ден пробвах едно такова. Не можа да се свърже с ЕКУ-то
      Оранжевото при мен също не успя. Едно момче с Ягуар ми го отстъпи за малко, но нищо не стана.

Comment

Имам такова блутутско:

http://www.ebay.com/itm/Mini-Vgate-i...56c425&vxp=mtr

Работи очудващо добре, но ФЕС (МЕС) неще да се свърже към ЕКУ-то с него. Всички останали (бодита, навита, еърбеци и т.н.) вървят идеално.
        За ЕКУ-то си ползвам VAG-COM KKL.

А с телефона успявам да се свържа и към ЕКУ-то без проблем. Странна работа.
        Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
        Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Първоначално публикувано от juliano155 Покажи съобщение
          И да пишеш какъв е резултата.
          Въобще не се появи като блутут устройство. На таблото на колата се появиха грешки за имобилайзер и за инжекциона ...
          Това е с CF2, Bosch ME2.1. След като махнах блутут джаджата грешките на таблото изгаснаха ...
          ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
            Въобще не се появи като блутут устройство. На таблото на колата се появиха грешки за имобилайзер и за инжекциона ...
            Това е с CF2, Bosch ME2.1. След като махнах блутут джаджата грешките на таблото изгаснаха ...
            Кофти колега .Качи някакъв линк или снимка на устройството че да не си го закупи някой.Пък и да съберем повече инфо и да уточним кое устройство е подходящо за CF2 мотори и кое за CF3.Ако има и други колеги които имат наблюдения нека споделят.
            Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

Това е у-вото което НЕ работи при мен:
              http://dx.com/p/obdii-bluetooth-car-...e-dc-12v-42825
              Сега го погледнах от близо и май има проблем с металните пинове, твърде навътре са сравнено с vag-kkl кабела който имам.
              Ще се пробвам да го модифицирам или разглобя.
              ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                Това е у-вото което НЕ работи при мен:
                http://dx.com/p/obdii-bluetooth-car-...e-dc-12v-42825
                Сега го погледнах от близо и май има проблем с металните пинове, твърде навътре са сравнено с vag-kkl кабела който имам.
                Ще се пробвам да го модифицирам или разглобя.
                На снимката в сайта изглеждат нормално, но може да си попаднал на куц кон.
                Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Да, в сайта изглежда нормално. На моето у-во пиновете (металните контакти) се прибират навътре и може би като го включвам в порта на колата не дава контакт и предизвиква грешките ...
                  Както и да е , разглобих го вече
                  Ако някой реши да разглобява такова : НЕ е на щипки или залепено както си мислех аз. Маха се лепенката и под нея има 4 самонарезни винтове.
                  Утре ще пробвам само с електрониката , която остана здрава въпреки моето разглобяване.
                  ...

Comment

Моето е ето това:
                    http://www.ebay.com/itm/Super-Mini-E...item5656db7f20

Поне моята бройка работи. В началото имах проблеми да направя връзка между устройството и телефона, после обаче след ъпдейт на АлфаОБД тръгна отведнъж.

Колата ми е 156 2002 фейслифт 1, мисля се води CF3.
                    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Днес пробвах само с електрониката на у-вото. Има напредък - вече не пали грешките за имобилайзер и инжекцион. Телефона обаче пак не успява да го намери. Трябва да пробвам и с друг телефон някой ден ...
                      ...

Comment

Май всичко е на проба грешка. На мен за това ми беше идеята, ако може да е от магазин(макар и да излиза по-скъпо) за да асистират с нагласянето първият път и да съм сигурен, че ще се получи.

Comment

От къде си взехте Алфа ОБД, щото тая платената я дръпнах от black market ама нещо не ми се получи.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

А за windows phone 8 дали има някакваподобна програма, която да работи ?
                            Намирам из маркета само някакви по 1-2-3 долара, не мисля, че те работят правилно.
                            Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 18:26.

sigpic
                            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
                              От къде си взехте Алфа ОБД, щото тая платената я дръпнах от black market ама нещо не ми се получи.
                              Има я и безплатна, обаче сесията е лимитирана до 15 минути.

Comment

Колеги,
                                Доколкото разбрах тези модули следва да работят със всички бензинови коли произведени за Европа след 2001 г. и всички дизелови след 2004 г. От тогава става задължителен ОБД2 стандарта.
                                За САЩ е от 1996 г.
                                Last edited by niki_future; d.m.y г., 12:06.

Comment

Working...
                                X